wps office

Доброго дня, сьогодні я розкажу про офісні програми які доступні Linux mint.

Хочу почати з того що, зручний і всіма любимий Microsoft Office у стандартний спосіб вам буде недоступний (хоча є лазейка, про яку я розкажу пізніше).

Стандартний офісний пакет який є у всіх Linux системає це Libre Office. Хто працював у ньому знає, що при відкриванні doc, docx, xls ... та інші файли Microsoft Office, текст зсувається, або пропадає деяке форматування. Звісно можна поновому редагувати документ, але це не зручно.

Недавно в мережі з'явилася альтернативна китайська програма WPS office. Вона є безкоштовною для Linux. Пакет складається із таких програм як Writer (word), Streadsheets (excel) та Pressentation (powerpoint).


скачати програму можна із офіційного сайту. 

Хоча пакет програм підтримує практично всі інструменти, які були у Microsoft office 7, але я щось не знайшов як писати формули у Writer. Можливо у нових версіях програми буде додана така функція.
Програма звісно не підтримує українську мову, але є російська. Якщо ви встановили програму і вона на англійській мові, у правому верхньому кутку вікна є кнопка для вибору мови.
Окрім стандартних інструментів WPS ще надає декілька своїх фішок, які складно не замітити.

Ця програма підійде для всіх організацій які працюють під linux і не бажають платити за ліцензію.

Якщо, вам всеж таки не підходить WPS то можна встановити Microsoft office через wine, як це зробити я розкажу пізніше.

Коментарі